Огнян Стоянов: Не разпилявайте вота си! Всеки глас за БСП събаря ГЕРБ!

20.05.2019

„Единствената партия, която може да консолидира вот срещу ГЕРБ, е БСП. Това вече го разбират хората, че всеки глас за БСП събаря ГЕРБ от власт. Затова не разпилявайте вота си, а гласувайте с номер 18“. Това заяви в с.Янтра общинският председател на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов. Той посочи, че БСП като опозиционна партия единствена не е влизала в договорки с ГЕРБ. „БСП беше единствената партия, която защити избирателните права на гражданите. Днес сме единствените, които се борим за демокрация“, каза още общинският председател, който припомни опита на ГЕРБ да увеличи прага за преференциите и така да лиши хората от възможността да посочат своето предпочитание. Председателят на БСП в Горна Оряховица подчерта, че днес хората нямат усещане, че общината и държавата са си на местата. „Нулево е доверието в правораздаването, институциите са почти рухнали, корупцията е голяма“, изброи Стоянов. Той припомни, че поне три пъти управляващите са обещавали ремонт на пътя Горна Оряховица – Първомайци – Поликраище. „Управляващите станаха за смях с обещанията си за ремонта. Хората протестираха, защото разбитият път буквално застрашава живота им. Като отговор двамата кметове и депутата им се снимаха на моста в с.Първомайци и обещаха веднага да започне ремонт. После обещаваха и европейски проект; после самите те отхвърлиха възможността да се ремонтира със средства от държавния бюджет. Две години по-късно за всички е ясно, че това са празни обещания“, припомни Стоянов.

За двойния стандарт на управляващите говори общинският съветник инж.Георги Рачев. „Когато народът едва свързва двата края, да си купуваш апартаменти на занижени цени, това какво е?“, попита той. „Да накажем ГЕРБ с червен картон на изборите!“, призоваха социалистите.

„Хората в с.Янтра са будни и разбират, че тези избори са важни“, посочи възрастен жител на селото, който заяви уверено, че номер 18 е единственият шанс за справедливост.