Лясковските социалисти анализираха изборите и подкрепиха Корнелия Нинова

13.06.2019

Общинската организация на БСП в Лясковец излезе пред своите членове с подробен анализ на избори за ЕП. Показани бяха слабостите и пробивите на социалистите. На лице е желанието на активисти и симпатизанти да работят последователно за единението на социалната идея с енергията на родолюбието и съхранението на местната идентичност, памет и култура в община Лясковец.

Социалистите изразиха и своята подкрепа към Корнелия Нинова.

„С подаването на оставка, тя показа, че е истински лидер и може да понесе цялата отговорност. Сега, когато сме на прага на местни избори, не бива да се разпиляваме. Трябва ни пълна мобилизация. Вярваме, че ще има сили да продължи да работи за постигане на крайната цел, а тя е по-добър живот в България“, сподели общинският председател на БСП в Лясковец  Емилия Жилиева.

На снощното събрание бяха приети и десет нови членове, като осем от тях са под 30 години. Млади хора, които искат по-добър живот , реализация и активно демократично участие в управлението на община Лясковец. Търсейки широка обществена подкрепа и решени да работят заедно по участието в изборите за местна власт през октомври 2019 година, социалистите подписаха споразумение за подкрепа с НС „ Защита ”.

„Резултатите на изборите показват, че хората търсят промяна. Заедно със синдикат „Защита”, ще предложим и поставим началото на промени в модела на управление на Община Лясковец. Ще работим за открито, справедливо и социално управление, което да отговаря на нуждите на хората и на реалната икономика.” , заяви председателят на БСП – Емилия Жилиева.