Младежите от БСП излязоха с позиция в подкрепа на машинното гласуване

11.07.2019

Позиция в подкрепа на машинното гласуване беше приета от Младежкото обединение на БСП във Велико Търново. Младите социалисти се обявиха категорично срещу готвените от управляващите промени, които вече минаха на първо четене в правната комисия.

„За местните избори управляващите поеха ангажимент да осигурят 6000 машини. Половин година след това те се обявяват срещу машинното гласуване. Младежкото обединение на БСП във Велико Търново категорично се противопоставя на поредната промяна в Изборния кодекс. Тя цели да улесни манипулациите на вота, които няма как да се случат с машинно гласуване. От ГЕРБ обаче не искат да се откажат от старите си методи, които вече са публична тайна за обществото“, заявяват младите социалисти от старата столица.

В позицията им се посочва още, че управляващите изпитват недостиг на аргументи, с които да обяснят защо предлагат отпадане на машинното гласуване само за местния вот, но не и за евро и президентски избори.

От Младежкото обединение на БСП във Велико Търново обсъждат и възможността за стартиране на подписка в подкрепа на машинното гласуване.