Весела Лечева : БСП ще води позитивна, честна, открита кампания

Сеп 12, 2019 Новини БСП в медиите 0 1009

12.09.2019

"Познавам Мая Манолова  като един енергичен човек, изключително фокусиран върху каузи и проблеми и даващ решения. Тя е  човек, който не дели гражданите на цвят - сини и червени. Това заяви пред БНТ членът на ИБ на БСП и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. "Виждаме как тя получава изключителна подкрепа от гражданите, някои политически сили са я подкрепили. Тя прави политиката, и създава увереност в хората заявените ангажименти да бъдат изпълнени", коментира Лечева.Тя отбеляза, че  има шанс София да смени модела на управление и да се сложи край на пропуснатите ползи за софиянци. "Нагледахме се на некачествено изпълнени проекти. Дори и заявените намерения за нов екип показват, че сегашният екип не се е справил с проблемите и предизвикателствата пред софиянци", категорична бе Лечева. Според нея Манолова като омбудсман е доказала, че може да бъде представител на гражданите.

"БСП ще води позитивна и честна кампания. Ние отчитаме нашите грешки и заставаме пред хората открито. Надявам се на честна предизборна кампания, за да не се подменя вота на българския народ", изрази мнение социалистът.

Относно кандидатурата й за кмет на Велико Търново, Лечева коментира: "Аз съм израснала в този град. Основното си възпитание, образование съм получила в града. Почетен гражданин съм на града, така че заставам с увереност пред българските и търновски граждани, че мога да им дам верни и нови решения за перспективите на града". Тя посочи и опита си на ръководни длъжности: "4 години бях председател на Държавната агенция по младежта и спорта. Това изисква управленски решения. Периода ми като народен представител ми дава увереност, че мога да бъда човек, който да управлява и общината, и процесите в местната власт. Когато съм заставала с ангажименти пред българските граждани, не съм ги разочаровала. "Искам да обещая на гражданите от Велико Търново, че ще направя всичко възможно да не ги разочаровам", завърши Весела Лечева.

"Надявам се да има толерантна кампания.  Напредъкът на България е почти незабележим. На последно място сме по доходи, съществува огромно социално разделение. Време е България най-после да се отлепи от дъното. Едноличният модел на управление е вреден за България. То носи само негативи в перспективата за България", категорична бе Лечева.