Три формации застават зад Явор Божанков за предстоящите местни избори

17.09.2019

Към промяна в Горна Оряховица тръгват в местните избори коалиция „БСП за България“, АБВ и „Движение 21“. Трите формации подадоха заявление в ОИК за участие в изборите за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства.

"Днес има по-важно събитие от нашата регистрация, което обяснява защо сме заедно -  първият учебен ден за нашите деца. С мисъл за тях и за тяхното бъдеще, за това което ние ще оставим след нас тръгваме към изборите на 27 октомври“, заяви кандидатът за кмет на коалицията Явор Божанков.

 „Излизаме обединени, за да предложим на гражданите тази промяна и справедливост, които те отдавна очакват в Горна Оряховица. Листата ни за общински съветници е израз именно на обновлението и експертността, за да покажем, че нашата община може да се управлява по различен начин“, каза общинският председател на БСП Огнян Стоянов. Заедно с него подписи под заявлението за регистрация положиха Николай Илчев от АБВ и Милен Маринов от „Движение 21“.

„Даваме ясна заявка не само за достойно представяне, а за категорична изборна победа. След изборите ние ще имаме кмет на общината и най-голяма група общински съветници. Същата е целта ни във Велико Търново. И в двете общини сме издигнали и подкрепили достойни, популярни и избираеми кандидати, така че нямаме друга цел освен победата, подчерта областният лидер на АБВ Николай Илчев.