Весела Лечева към великотърновци: Благодаря ви за доверието. Няма да ви предам

24.10.2019 г.

"Знам как се успява и се стига до върха. Това може да стане само когато се сравняваш с най-добрите, затова искам Велико Търново винаги да се сравнява с най-добрите. Ще заложа на открито, почтено и честно управление. Благодаря за доверието, което усетих по време на срещите в кампанията. Няма да ви предам". Това заяви в ефира на bTV кандидатът на БСП за кмет на Велико Търново Весела Лечева.  Тя обясни, че Велико Търново  има славно минало, съграден с ума и мъдростта на нашите предци. "Сега обаче хората имат нужда да вдигнем техния дух", категорична бе тя. По думите й днес дори в новите квартали човек не може да се разходи, какво остава да разходи своите деца, майките с количките или хората с увреждания с инвалидните колички. "В 21 век все още си говорим за тротоари и плочки, за саниране. Градът има нужда от нови перспективи, ново стратегическо управление, стратегическа визия, икономически перспективи да му възвърнем самочувствието, духът и увереността на хората", заяви кандидатът за кмет. Тя подчерта че не е достатъчно само да се запише на хартия че един град е духовна и историческа столица. Според нея духът в този град е смачкан, хората се страхуват да изразят свободно своето мнение и са притискани.

Весела Лечева заяви, некачествените ремонти са емблемата на управлението на ГЕРБ и попита кой знаков проект е бил приключен през последните 8 години в града. По думите ѝ само един телефонен разговор с Борисов е бил достатъчен, за да бъде решен един от най-сериозните инфраструктурни проекти на града. Тя подчерта, че Варна е получила 140 млн. лв. за да реши своя проблем с трафика, който  минавал през целия град. "Досегашният кмет беше само на една ръка разстояние да реши проблема и на Велико Търново, но не проведе този разговор", наблегна тя. Лечева подчерта и че със скоростта, с която се строи магистрала Хемус, поне още 10-12 години няма да е готова. Тя попита и защо не е заложена подземната инфратсруктура за водопровод и канализация под новата пътна отсечка, която двата големи квартала очакват толкова години.  "Защо трябва пак да ги ремонтираме, пак ще има същите наводнени я ще се молим да не вали във Велико Търново", попита тя.

Весела Лечева пое ангажимент за един мандат да сложи точка на разговора за тротоари, с безхаберното презастрояване, с паркирането и да сложи ред в града. Тя подчерта, че трябва да се направи общ устройствен план, след това транспортен и комуникационен план, и накрая - генерален план за организация на движението.

Лечева коментира, че е много важно как се разходват средствата събрани от местни данъци и такси. "Те трябва да бъдат вложени ефективно  в качествени проекти, а не да се налага ремонт след ремонта. Тук публичният ресурс се разпределя абсолютно непрозрачно в ръцете на едни и същи хора, които всички познават и отново са се наредили  листите, за да разпределят. Трябва да сложим край на това", заключи Весела Лечева.