Явор Божанков: Ако хората ни гласуват доверие, футболът в Горна Оряховица ще продължи в по-добра посока

25.10.2019

„Ако хората ни гласуват доверие, футболът в Горна Оряховица ще продължи в по-добра посока“, каза кандидатът за кмет на Горна Оряховица от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Явор Божанков пред фенове на „Локомотив“. Той представи плана си за развитие на футбола. „Правя тази среща, за да изясня какво е отношението ми към футбола. Когато в моя екип имам хора като Огнян Стоянов и Михаил Ченков, които са доказали отношението си към клуба, не може да има съмнения как ще се развива футболът в нашия град“, допълни Божанков.

Той заяви, че подобряването на спортната база е водещ приоритет : "Трябва да започне изграждането на голям терен с изкуствено покритие за тренировки на детско-юношеската школа и мъжете. Местните фирми отново трябва да бъдат привлечени да спонсорират клуба"

В срещата участваха и кандидатите за общински съветници Огнян Стоянов и Михаил Ченков, бивши членове на управителния съвет на ОФК „Локомотив“.

Явор Божанков, изрази мнение, че деца от целия регион трябва да бъдат привличани към спорта, като за целта може да бъде създадено и партньорство между общината, клуба и една от професионалните гимназии за предоставяне на общежитие.