Явор Божанков: Имаме визия за съдебна реформа с конкретни предложения

Фев 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 679

Липсата на реформи е емблемата на това управление

„Един от големите проблеми при ваксинирането е, че липсва ред. Тези “зелени коридори“ са аналог на “зелените коридори“ при пазаруването, които предизвикаха хаос“, така характеризира ситуацията днес у нас народният представител от Парламентарната група на “БСП за България“ и член на Правната комисия в парламента Явор Божанков по NovaNews.

 В предаването “Денят на живо“ той заяви: „Опашките пред пунктовете не могат да скрият факта, че България бе и остава последна в Европа по ваксинация, а за съжаление в даден момент и първа по смъртност. Защо ако се цели максимален темп на ваксинация не се направи от страна на управляващите една силна информационна кампания с прости и точни факти?“ попита Божанков като допълни, че има различни послания, идващи от най-високо политическо ниво. 

Според Божанков големият разговор в момента е как да продължим напред, а БСП има с какво да се гордее: „Ние имаме ясна програма, с ясни приоритети и как да не допускаме повече срутища, нелепи инциденти и безнаказаност в България. Имаме визия за съдебна реформа с конкретни предложения как да се носи лична отговорност от държавни служители“, обясни още той.

По думите му нито една от обещаните реформи не се случи за тези 4 години управление на ГЕРБ – нито в правосъдието, нито здравеопазването, нито околната среда.

„Рейтингът на този парламент отразява коефициента на неговото полезно действие. Това, което БСП в годините е предлагала като реформи, не бяха приети от управляващите“, категоричен бе Божанков като припомни, че за възникналите кризи от БСП поискаха вот на недоверие, а впоследствие се оказаха прави и адекватни.

„Липсата на реформи е емблемата на това управление“, допълни още той.

 „Като най-голяма опозиция БСП има една задача – да отстрани ГЕРБ от власт и да проведе честни избори. С нашите представители в комисиите ние ще гарантираме честен вот на хората“, категоричен бе Явор Божанков, който призова хората просто да излязат и да гласуват.