Явор Божанков, БСП: Данните на bTV, че половин мандат не съм бил на работа, се потвърдиха като фалшиви

Мар 06, 2021 Новини БСП 0 1981

За разпространението на фейк новини няма виновни, както всичко в България - принципът е един и същ

„bTV разгласи неверни данни. Така им ги дали услужливо от Народното събрание. Обяснението на администрацията на Караянчева: технически проблем при подмяна на сървърите“, заяви във Фейсбук пост водачът на листата на „БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков по повод разгласените в предаването „120 минути“ по бТВ на 28 февруари от водещата Мария Цънцарова тенеднциозни сведения и невярна информация за отсъствието на депутатите от БСП от парламента през изтеклия мандат, които все още не са опровергана официално от медията и не е постъпвало извинение към БСП.

Божанков в поста си припомня детайли от това предаване: „Сядам пред Цънцарова в бТВ. Цялото предаване - бой по парламента. Не че 44 НС не е за бой. Но опонентът ми от ГЕРБ „случайно“ не е народен представител. Цънцарова обявява, че половин мандат не съм бил на работа. Възразих, че съм един от най-активните народни представители в целия парламент“.

„Данните се оказаха фалшиви“, посочва Божанков, позовавайки се на писмо, изпратено до него от администрацията на Народното събрание, откъдето обясняват грешката с технически проблем.

„Днес изчетоха истинските данни. И какво от това? Щетата е налице“, възмущава се кандидатът за депутат от левицата.

„bTV не са виновни. НС не са виновни. Сървърът е виновен. Като всичко в България. Дали ще е кабел, шахта или клошар – принципът е един и същ. Живеем в лъжа и безотговорност“, казва още Явор Божанков.

https://www.facebook.com/1587863295/posts/10218334917396130/?d=n