Явор Божанков: Само БСП може да пенсионира Бойко Борисов

21.03.2021 г.

Само БСП и привържениците й могат да изпратят Бойко Борисов в пенсия! Това каза пред жителите на село Първомайци водачът на листата на “БСП за България” Явор Божанков. “Макар че “премиерът с джипа” е последният човек в страната, който би разчитал на месечните подаяния на корозиралата ни пенсионна система. Ние, обаче, трябва спешно да се погрижим за възрастните хора в България и увеличението на пенсиите им да става по справедлив и ефективен начин”, появсни 31-годишният юрист.

Той припомни, че възстановяването на справедливостта между поколенията е сред основните стълбове на предизборната платформа на БСП. То включва и презичисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход. Тази мярка ще увеличи пенсиите на близо 1,3 млн. възрастни българи.

Божанков припомни и, че бъдещите народни представители от БСП не предлагат баснословна за българската икономика минимална заплата от по 2-3 хил. лева, но са изчислили ефекта от данъчни промени, които ще оставят повече пари в семейните бюджети.

За работещите родители трябва да бъде въведен необлагаем минимум от 500 лева месечно за всяко дете, ненавършило 18 г. Такива у нас са 755 946 семейства.

След навършване на 18 години данъчната преференция се прехвърля от родителите към младежите, като навършилите пълнолетие български граждани няма да плащат данък върху доходите от труд до навършване на 26 години. Това е мярка, която всяка година ще обхваща 289 697 млади хора.

За да възтържествува справедливостта в България, на 04.04 гласувайте с номер 4, завърши Божанков.