Плувецът Антъни Иванов подкрепи баща си в предизборната битка

30.03.2021 г.

Ден след като взе бронза на 200 ярда бътерфлай в шампионата по плуване и скокове във вода на американските университети (NCAA) в Грийнсбъро, Северна Каролина, Антъни Иванов вече е на родна земя. Късно вечерта в понеделник най-голямата надежда на родното плуване кацна на летището в София. Там той беше посрещнат от майка си Елена, сестрите си и баща си Антон Иванов, който в момента е кандидат за народен представител от листата на “БСП за България” във Великотърновска област.

След старта в Грийнсбъро 21-годишният студент вече е 11-ият най-бърз плувец в историята на 200 ярда бътерфлай, като вече е пред легендарния Майкъл Фелпс с половин секунда. Той пристигна в България, за да се включи в лагера, на който ще се подготвя  за Европейското по плуване в Будапеща през май.

“Поздравявам баща ми за смелостта да се кандидатира за народен представител, каза Антъни още на летището. Той знае и може да направи много за българския спорт. Доказал го е с упоритостта, с която тренираше с мен и с всяко дете, което е запалил за спорта. Знам, че едно от първите неща, които ще направи в парламента, е да се създадат условия всички деца в България да тренират. Защото знам колко важно е това за него. А също - да изчезнат от българския спорт хората, които се грижат повече за собственото си благо, отколкото за развитието на състезателите.

Радвам се, че баща ми е в екипа на млад човек като Явор Божанков, който споделя целите му. С Явор сме завършили едно и също училище и често заедно откриваме учебната година там. Убеден съм, че двамата - баща ми с опита си, а Божанков - с иновативните си идеи и глобално мислене, заедно ще помогнат много и на хората във Великотърновска област, защото живеят сред тях и добре познават проблемите им.

Пожелавам на баща ми успех с номер 4 на 04.04 и преференция 107”, допълни той.