Паулина Петрова, кандидат за народен представител на

30.03.2021 г.

"Много мои връстници напуснаха страната в търсене на по-добра перспектива и възможности, много от тях се интересуват от случващото се в страната и са подали документи, за да може да гласуват. В политиката ни трябва да се променят много неща, трябва да се чуе гласа на младите и техните искания във всички аспекти като образование, правосъдна система, трудова заетост. Хората в политиката сме лицата, които трябва да работим за промяната и трябва да информираме хората, че е важно да се гласува и да имаш позиция, защото избираш своето бъдеще", посочи Паулина Петрова, кандидат за народен представител на "БСП за България" от 4-ти МИР Велико Търново за зрителите на "Предизборно студио" по БСТВ.

Като работеща в „Човешки ресурси и трудова заетост“, Петрова разясни какви са проблемите там: "За жалост има много такива, държавата е разделена на София и провинция. Липсва добре изградена връзка между учебните заведения и работодателите, както присъства факта и за нисък стандарт на живот. Има нужда от професионално консултиране. Кризата на пазара за труда се отразява много пагубно във всякакъв аспект, като младите по-скоро са насочени към по-иновативни специалности като ИТ-сектора, дигитален маркетинг и изучаване на чужди езици. Забелязах тенденция и за завръщане на млади хора от чужбина по време на пандемията, но голяма част от тях заминаха отново, тъй като тук не намериха каквото търсят. В образованието трябва да бъдат залагани нови предмети, които ще са интересни за подрастващите деца и те да бъдат насочвани към тенденцията за ново работно място. От професионалния ми опит бих казала, че те не са информирани какво да запишат след училище“.

"Бих желала България да бъде страна, в която всеки един от нас да се гордее със своите корени и хората да се чувстват спокойни", заяви кандидатката за народен представител.