Жените в листата на “БСП за България”: Силен отбор сме и можем да победим

20.06.2021 г.

Дамите от листата на „БСП за България“ проведоха среща с жени от няколко поколения във Велико Търново. Те разговаряха по основни проблеми в българското общество през последните 10 години: в сферата на образованието, здравеопазването и екологията.  Мероприятието беше организирано от Обединението на жените-социалистки в БСП, Демократичния съюз на жените и БАС. В срещата се включиха кандидатите за народни представители д-р Анета Маноилова, проф. Антоанета Анчева, проф. Севдалина Димитрова, инж. Елена Григорова и Наталия Сотирова. Единственият мъж сред дамите беше общинският председател на БСП Михаил Михалев, който също е кандидат за народен представител.

Проф. Антоанета Анчева, която е председател на Общото събрание на ВТУ и преподавателят от НВУ проф. Севдалина Димитрова поставиха важни проблеми, касаещи висшето образование, а учителят Наталия Сотирова маркира грешките в средния курс на обучение. Темите, свързани със здравеопазването, бяха разискани от д-р Анета Маноилова, а екологичните въпроси постави дългогодишният директор на РИОСВ инж. Елена Григорова.

Присъстващите дадоха висока оценка на дамите от листата заради проявената експертност. Те бяха поздравени от областния председател на БСП Мариана Бояджиева и от досегашния народен представител Весела Лечева, която се включва в предизборната кампания, въпреки че не е част от листата в тези избори.

Жените в отбора на „БСП за България“ бяха категорични, че заедно с останалите си колеги от листата могат да победят на 11 юли. За това ще работят всички структури, като целта през дните на предизборната кампания е посланията им да стигнат до възможно най-много хора.

Водещ на срещата беше Валентина Димитрова, а дискусията беше закрита от областния председател на жените-социалистки Лидия Прокопова и от председателя на Демократичния съюз на жените Желка Денева.

Поздрав към всички дами отправи и Михаил Михалев, който обясни, че листата за 4-ти МИР е единствената в страната, където дамите са толкова много - 10 от 16.