Явор Божанков в село Ресен: “Вода газят - жадни ходят!”

21.06.2021 г.

“Вода газят - жадни ходят!” Така водачът на листата на “БСП за България” Явор Божанков обобщи ситуацията във великотърновското село Ресен.

Минералният извор в селото някога е затоплял огромни оранжерийни площи със зеленчуци. Днес оранжериите ги няма, изворът е затапен, тръбите са откраднати, а местните търсят препитание другаде, разказа общинският председател на БСП във Велико Търново Михаил Михалев, който е 5-и в листата, но като журналист често е работил по темата.

“Не стига това, ами и селото е подложено на жесток воден режим - всеки ден сутрин, когато всички се приготвят за работа или училище, и вечер, когато се приберем у дома”, споделиха местните жители пред кандидатите за народни представители. Причина за това били огромните загуби, които водоразпределителното дружество имало заради течове по трасето.  Заедно с Явор Божанков и Михаил Михалев в Ресен бяха и д-р Анета Маноилова, проф. Антоанета Анчева и проф. Севдалина Димитрова.

Явор Божанков не пропусна да обърне внимание и върху пътя между Самоводене и Ресен. Пуснат в експлоатация преди по-малко от 2 години след основен ремонт, той вече пропада и асфалтът е сериозно пропукан. Тежко е състоянието на уличната мрежа и в самото село.