Жители на Дебелец пред кандидатите на БСП: Някога тук имаше икономика, дори площадът е отпреди 30 години

24.06.2021 г.

Времето в Дебелец е спряло, оплакаха се жители на Дебелец пред кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“. Някога в близкия до Велико Търново град имаше икономика, а сега всички работят в старата столица, бяха само част от коментарите, които чуха представителите на левицата: Михаил Михалев, проф. Антоанета Анчева, проф. Севдалина Димитрова и Наталия Сотирова.

Предизборната среща се състоя в центъра на града, като вместо откриване, председателят на великотърновските социалисти и пети в листата Михаил Михалев предостави думата на бившия кмет Иван Иванов. Той от своя страна разказа как площадът е строен преди повече от 30 години и оттогава не е ремонтиран. По думите му почти всичко в Дебелец е построено преди 1989 година, включително фонтана. Разликата обаче е, че през 1989-та година в касата на града имало 6 милиона лв. и в населеното място работели много предприятия като емблематичния завод „Червена звезда“.

Третата в листата проф. Антоанета Анчева и четвъртата проф. Севдалина Димитрова поставиха въпросите за образованието и преизчислението на пенсиите, а 16-та в листата Наталия Сотирова призова всички да гласуват с номер 4 на 11-ти юли, за да няма измислени герои в следващото Народно събрание.