"Звук и светлина" подаряват младежите от БСП

02.07.2021 г.

С безплатен спектакъл на шоуто "Звук и светлина" ще завърши националният сбор на Младежкото обединение в БСП, който се провежда в петък, 2 юли, във Велико Търново. Това е своеобразен подарък за жителите и гостите на града от младите социалисти, които избраха старата столица за най-мащабното си събиране по време на кампанията за Парламентарни избори 2021 г.

Младежите се събират в 20 часа на паметника "Асеневци". Очаква се около 21 часа към тях да се присъедини и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Пред младите социалисти ще говори и водачът на листата на коалицията във Великотърновски район Явор Божанков. Двамата ще обяснят основните послания на коалиция "БСП за България" за бъдещето на страната. Като символ на 4-те основни политики, за които МО на БСП ще се бори в следващия мандат, ще бъдат запалени 4 лазерни прожектора.

Точно в 21.40 шествие от над 300 млади социалисти ще тръгне към крепостта Царевец. Тук в 22 часа ще започне и шоуто "Звук и светлина".

По-рано в петък, в 18 часа, в залата за наблюдение на "Звук и светлина" започва дискусия на тема “Туризъм и културно-историческо наследство” с акцент “Велико Търново като печеливш туристически център на Европа или как по-ефективно да използваме културно-историческото наследство за развитие на сектора туризъм и разкриване на работни места в региона”. Водещи ще бъдат евродепутаката Цветелина Пенкова и водачът на листата на “БСП за България” във Великотърновска област Явор Божанков. Дискусията е част от Конференцията за бъдещето на Европа на ЕС. https://europa.eu/european-union/conference-future-europe_bg

На 3-и юли сутринта участниците в младежкото събиране ще се присъединят към традиционния събор на социалистите на Бузлуджа.