Младежите на БСП и Цветелина Пенкова с EUphoria посетиха и Велико Търново – град с културно-историческо наследство

04.07.2021г.

Млади хора с енергия присъстваха на конференцията “Когато младите говорят…#EUphoria” в старата столица на България, където измина още един ден от кампанията, организирана съвместно от Младежкото обединение на БСП и евродепутатът Цветелина Пенкова - Велико Търново.

Дискутира  се развитието на Търново като печеливш туристически център на Европа и политиките на Европейски съюз за популяризиране и защитаване на културното наследство, историческото развитие, толериране на творчеството и повече подкрепа за артистите и хората на изкуството. В тази посока е насочена програма „Творческа Европа“, която има за цел да подпомогне по-нататъшното развитие на европейската култура и идентичност.

„Енергията, с която младите граждани се включваха, даваха идеи и споделяха проблемите на региона, даде надежда,  че историята и културата ще бъде предавана  на поколенията и никога няма да бъде забравена. Нужно е интегрираме и новите технологии в начина, по които представяме културните и исторически дадености на държавата си, за да утвърдим позицията на България като туристическа дестинация в Европа !“, отбеляза Цветелина Пенкова.

Освен домакините от Младежкото обединение на БСП Велико Търново и Явор Божанков, водач на листата на Коалиция „БСП за България“ във Велико Търново, на събитието присъстваха  кандидатите за народни представители д-р Анета Маноилова, проф. Антоанета Анчева, Михаил Михалев, инж. Йордан Дончев, Наталия Сотирова, Мирослава Ганчева, Петър Димитров, Пламена Заячка, зам.-областен управител Габриела Шилкова, Петко Тюфекчиев, областен координатор на БСП, Марияна Бояджиева, председател на Областния съвет на БСП във Велико Търново, Христо Кавалски, председател на БСП в община Павликени, Паулина Петрова, председател на Младежкото обединение в града. Включиха се и млади социалисти от страната, включително и председателя на младежкия председател на София – Габриел Вълков.

„Велико Търново има потенциал да бъде съвременна туристическа дестинация. Нужни са действия за намаляване на бюрократичната тежест, въвеждане на електронно управление, целево инвестиране в зелени проекти и административна реформа. Трябва да продължим да мислим за нови и иновативни туристически и културни проекти, с които да привличаме туристи към региона.”, изтъкна Явор Божанков.

Младежите организираха и празнично шествие на града, в което се включи и лидерът на БСП – Корнелия Нинова. Всичко това бе част от националната кампания на Младежкото обединение в БСП. Вечерта завърши с шоуто “Звук и светлина” на Царевец, което беше подарък от Младежкото обединение на БСП за гражданите на старата столица на България.  Младите социалисти избраха именно град Търново за най-мащабното си събиране по време на кампанията за Парламентарни избори 2021г.

В събота (03.07) на историческата поляна Бузлуджа младите социалисти и хиляди симпатизанти на социалистическата идея отбеляза 130 години от създаването на организирано социалистическо движение в България.

“Когато младите говорят…#EUphoria” ще продължи с посещенията в гр. Самоков на 05.07.2021г. от 13:30ч. в Младежки дом и в гр. София на 07.07.2021г. от 17:30ч. в Ракия Ракета бар.