"БСП за България" закри кампанията в Павликени с "Трамвай No...4"

07.07.2021 г.

Легендарната група "Трамвай No5" вече е преименувана на "Трамвай No4". Поне до изборите на 11-и юли! Инициативата за новото име беше на самите музиканти, които в понеделник вечерта буквално взривиха Летния театър на Павликени. Концертът беше кулминацията в предизборната кампания на "БСП за България" във Великотърновска област.

Водачът на листата Явор Божанков представи своя "отбор": "16-те кандидати за народни представители на коалицията  - жители на Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Свищов. Сред тях няма парашутисти - всички те живеят във Великотърновска облас. Няма и калинки - всички те са с висше образование, някои с по две и дори три, увърдени професионалисти са - всеки в своята област. В листата на БСП за България  за 4 многомандатен избирателен район има двама професори, двама учители, двама лекари, двама енергетици, юрист, кмет, медицински мениджър, икономист, финансист… Най-младият е на 29. И не на последно място - листата на БСП за България във Великотърновска област е може би единствената в страната с такова значително женско присъствие. В нея има 10 чаровни, но силни, деликатни, но решителни, успели и знаещи дами!"

"В Павликени БСП винаги е водеща политическа сила. Защото ние носим съзидателност и професионализъм, прозрачност и предвидимост, грижа за хората и го показваме най-отговорно, всеки ден!" Това заяви кметът на общината инж. Емануил Манолов и призова съгражданите си отново да се доверят на хората от БСП. "Защото е важно кой ще управлява държавата и това би извело Павликени на нов път", каза той и обяви най-важните за обшината проекти, за които е нужно финансиране от държавния бюджет. "За да останат младите хора в България, за качествената промяна - гласувайте с номер 4", завърши инж. Манолов.

"Борбата днес не е просто между лявото и дясното, и за това кой да дойде на власт. Борбата е за това дали ще имаме достойството да живеем в една нормална и справедлива държава, за която мечтаем всички ние". С тези думи се обърна към съгражданите си председателят на Общинския съвет на Павликени и на местната организация на БСП Христо Кавалски. Той подари по една червена роза на всяка една от дамите в листата. "Това е наша традиция, а червената роза е запазена марка на Павликени, на растениевъдството и храстарството, които се развиват в района", обясни Кавалски.

"Павликени е символ на една друга местна власт. На една места власт, която се грижи за своите граждани. На една местна власт, която не е потънала в корупция и скандали. На една местна власт, с която се гордеем. И такива примери са ни много важни сега, когато имаме за задача да сменим модела на управление в държавата. Не просто един диктатор да падне от власт и да бъде сменен с друг. Не един главен прокурор, който е инструмент в ръцете на някакви кръгове. Ние сме тук, за да направим системна промяна. Има една болест на българската демокрация, която трябва да преболедуваме всички заедно - това е идеята, че един месия ще спаси България. Бил той царят или някой друг. Факт е, че това не работи, че не носи промяна на България. Промяна ще има и ще направим тази модерна социална държава, от която имаме нужда. Ето за това се борим и с това сме различни", каза водачът на листата Явор Божанков.