Петър Димитров: Ще работя срещу неволите на хората в малките населени места

Кандидатът за депутат от Елена е с преференция 109 в листата на “БСП за България”

Представители на 8 от 10-те общини в област Велико Търново е събрала коалицията “БСП за България” в листата си за 4-и МИР. 
Преди месец чества 30-и юбилей 9-ят в листата – Петър Димитров от град Елена. Той работи в голяма международна компания, развиваща своята дейност на територияна на България в сферата на Възобновяемите Енергийни Източници. Магистър е по Мениджмънт в електроенергетиката от Технически университет – София, а също така е завършил и две бакалавърски степени – „Публична администрация“ и „Счетоводство и контрол“ в Стопанската академия в град Свищов. Семеен е с две деца – момиче на 4 годинки и момче на 7, вече първокласник.
Това е втора предизборна кампания за Петър Димитров, който впечатли с добрия си резултат в преференциалния вот на изминалите парламентарни избори и сега отново е част от гражданската квота в листата на БСП.
„Щастлив съм от това, че успях да запаля една истинска искра у доста хора и идеите ми намират все повече съмишленици. Благодаря на всички Ви за подкрепата. Благодаря и на тези от Вас, които въпреки невъзможността, идеологията и политическите си възгледи ми отдават уважение и духовна подкрепа. Нека тази искра продължи да гори по „пътя“, който искаме да изградим, който няма да позволим да бъде разрушен“, с много чувство споделя младият еленчанин и продължава:
“Приех да вляза в политиката, първо защото смятам, че тя има нужда от млади, амбицирани, почтени и уважителни хора, макар и на някои нива, политиката да не е със широко отворени обятия за нас. Също така бих искал да обърна внимание върху проблемите както на младите, така и на старите хора, родени и живеещи в малките населени места в България. Тези точно като мен и като много от Вас. Въпреки развиващия се на територията на община Елена селски и планински туризъм, не се създават условия за сигурността и спокойствието ни. Липсата на адекватна болнична помощ в цялата община и на подобрена инфраструктура са само част от нашите неволи“,  обяснява Петър.
Затова смята за особено важно какви стъпки в подкрепа на туризма ще бъдат предприети сега, когато епидемичните мерки буквално убиват този бизнес. И е съгласен с предлаганото от БСП спешно актуализиране на законодателството в областта на туризма. Според Димитров е належащо създаването на публичен регистър, включващ всички туристически обекти, които са държавна собственост. И най-накрая да бъде изработена стратегия за развитие на планинския туризъм в България във всичките му форми: екологичен, спортен, спа и културен.

Той и съпругата му отглеждат двете си деца във Велико Търново, но всеки уикенд са в родния град заради близките си, приятното чувство от това да са си у дома, а и заради отдадеността на Петър към местния футболен клуб, в който продължава семейната традиция и тази на своя баща – легендарния за ФК “Чумерна” Христо Димитров. В негова памет неизменно излиза на терена с номер 5. 
“Колко мислите от моите съученици са останали в Елена и околните села? Не повече от 10, а и голяма част от тях ту заминават, ту се връщат. Кога тези хора ще могат спокойно да създадат семейства или пък да бъдат постоянно до тях”, продължава Петър Димитров и обяснява какво предвиждат спешните мерки, предложени от БСП за преодоляване на демографската криза: “Настояваме да бъде въведено семейно подоходно облагане. С 550 лева за всяко дете ще се намалява данъчната основа на единия работещ родител. А за всеки работещ българин до 26 години - нулев данък върху доходите от труд. Предлагаме и еднократна помощ в размер на 6 500 лева за второ и трето дете, но само  при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това. Важно е лекарствата  за деца до 14 години да са безплатни. Към това добавяме и намаляване ставките на ДДС на 9% за основните храни”, 

„Ако имам привилегията да защитавам интересите на моите съграждани в следващото НС, ще насоча усилията си към създаването на условия за развитието на малките населени места, сигурността и спокойствието за живот в тях“, категоричен е 9-ят в листата на БСП, който мечтае да направи за Елена поне част от това, което навремето е успял дядо му – дългогодишният първи секретар на БКП в града Димитър Димитров, и вече сериозно върви по пътя към реализирането на тази мечта. 

„Днес със собствени усилия и тези на много близки и приятели успяваме да подпомагаме, развитието както на детския, така и на мъжкия футболен клуб, като за момента резултатите са видими. Но за развитието на спорта и детско-юношеските школи както в град Елена, така и в цялата страна е нужно много повече. Сред предлаганите от БСП мерки за първите 100 дни от управлението специално внимание се обръща на спорта:
Намаляване финансовата тежест върху спортните организации, като наемите за ползване на спортните съоръжения в цялата страна бъдат намалени с 50%. 
Родители на деца до 14-годишна възраст да бъдат подпомогнати с еднократна месечна такса – „Спорт“ в размер на 50 лева за сметка на държавата.
Следващата мярка е кризисно въвеждане на програма "Спортувай всеки ден в училище" чрез координиране усилията на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта”, обяснява Петър Димитров, за когото можете да гласувате с преференция 109 в листата на “БСП за България”, която е с номер 33 в бюлетината.