Румен Павлов, който знае как да печели

Бившият шампион по борба е кандидат-депутат от листата на БСП във Велико Търново

Какви качества обуславят успеха на един човек? Вярно ли е, че този, който е добър в едно, не се справя с друго?

 

Или напротив: упоритостта, ясната цел и неуморното й преследване са гаранция за успех във всяко едно начинание? Точно за това е пример вече бившият кмет на община Стражица и настоящ кандидат за народен представител от "БСП за България" във Великотърновския избирателен район Румен Павлов.

 

Преди политиката, обаче, беше спортът. Този, на който Румен Павлов се посвещава още като дете. И този, който му носи световна слава и признание. От онези години е и прякорът му - Пантерата. “Кръстник” му става колегата му от националния отбор Тодор Гълъбов по време на подготвителния лагер за Световното първенство за младежи в САЩ през 1984 г. Прозвището и до днес напомня колко бърз и ловък е Румен Павлов в схватките, които почти винаги протичали светкавично.
 

Легендарният борец е роден преди 57 години в Сливен, но расте в село Кесарево. На 12 години е приет в Спортното училище във Велико Търново. През 1984 г. вече е републикански шампион за младежи и световен вицешампион в същата възрастова група на първенството в Лос Анджелис, САЩ. Докато е състезател на „Етър”  Велико Търново Румен Павлов става и европейски шампион за младежи.
След 5 години вече е носител на Златния пояс на Дан Колов, класира се на четвърто място на Европейското първенство и спечелва бронзов медал от Световното. И идва ред на “звезданата” 1990-а г., когато в полския град Познан Румен Павлов става европейски шампион за мъже, а след това - в Токио, и световен вицешампион.

 

Следват още бронз от Европейското през 1992-а, пето място на Олимпийските игри в Барселона, Испания, и шесто място на Световното първенство през 1993-а, с което Павлов слага точка на активната си състезателна дейност.

 

В резултат: над 15 години неизменен шампион на България и победител в над 35 престижни турнири в целия свят, в това число и в състезанията „Гран При” в Русия, Турция, Иран, Афганистан, Полша, Унгария, Румъния, Гърция, Испания, САЩ, Германия и други държави.

Със същите хъс и упоритост Румен Павлов се хвърля и в бизнеса, в който влага спечелените с титлите парични възнаграждения. Управител на мотел „Света гора”, собственик на охранителна фирма „Дан Колов”, арендатор на язовира край село Добри дял...  Така до  2003 г., когато е избран за кмет на село Кесарево. През 2015 година става кмет на община Стражица.
На изборите на 11 юли 2021 Румен Павлов получи рекорден брой преференции и беше избран за народен представител в групата на “БСП за България”. Макар и в краткия мандат на 46-ото Народно събрание той успя да очертае няколко основни теми, за чиято реализация планира да работи като депутат.

Сред тях, заради поминъка на съгражданите му, е земеделието. “Трябва да се предприемат мерки за възстановяване на унищожените хидромелиоративни съоръжения. За съжаление, площите, които са обезпечени с поливни инсталации вече са твърде малък процент от всички обработваеми такива в страната”, казва Павлов. Според него е наложително и създаването на единен поземлен регистър. В момента няма такъв, в следствие на което се губи връзката между държавните и общинските структури в сектор Земеделие от една страна, и земеделските ползватели от друга.

Аналогично спешна е нуждата и от регистри на собствениците и ползвателите на земя, които да съдържат пълна и актуална информация за сключени договори за наем и аренда.

Като изключително важна кандидат-депутатът определя предлаганата от БСП мярка за целева финансова подкрепа относно интензивните подотрасли в земеделието, а именно: зеленчукопроизводство (в т.ч.  оранжерийно зеленчукопроизводство), овощарство, лозарство, животновъдство.

Той ще настоява и за държавна подкрепа за възстановяване на българския горски фонд.

Като незименен благодетел на българския спорт и днес Румен Павлов предлага да бъде облекчена финансовата тежест върху клубовете като в национален мащаб наемите за ползване на спортните съоръжения бъдат намалени с 50%. Изключително важно според него е родители на деца до четиринадесетгодишна възраст да бъдат подпомогнати с еднократна месечна такса “спорт” в размер на 50 (петдесет) лева за сметка на държавата. Както и кризисно въвеждане на програма "Спортувай всеки ден в училище" чрез координиране усилията на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта.

За Румен Павлов можете да гласувате с преференция 107 в листата на “БСП за България”, която е с номер 33 в бюлетината.