Явор Божанков от Търново: БСП връща социалната държава

Социалисти представиха основните акценти от участието на БСП в управлението на държавата във Велико Търново

Народният представител от БСП Явор Божанков, членът на Изпълнителното бюро Катя Георгиева, председателят на движението на ветераните в БСП Динко Желев и членът на Националния съвет на левицата и областен координатор Петко Тюфекчиев проведоха среща с Областния съвет на БСП във Велико Търново.

Бяха представени основните акценти от участието на БСП в управлението на държавата. „Като социалистическа партия БСП вижда смисъла от своето участие в управлението в засилване на ролята на държавата и по-конкретно връщане на ролята на социалната държава. Тази позиция БСП защитаваше при провеждането на преговорите за съставяне на правителство и намери реализация в подписаното коалиционно споразумение. Сега предстои да намери реализация в държавния бюджет за 2022 г.“, заяви пред актива Явор Божанков.

Като пример народният представител от левицата даде увеличението с над 30% на социалните разходи, преизчислението на пенсиите, вдигане на минималната работна заплата, увеличаване на обезщетенията за безработица, увеличение на помощта за хората с увреждания и др. „Активната социална политика, особено тази в помощ на младите семейства, е насочена и към решаване на демографските проблеми на България“, каза още той.

На срещата беше представена и идеята за създаване на първата извънстолична школа на БСП с представители на академичната общност и леви хора.

Заедно с областния председател Марияна Бояджиева, Явор Божанков, Катя Георгиева и Петко Тюфекчиев ще започнат обиколки на всички общини в област Велико Търново за срещи с членовете на БСП и граждани.