Михаил Михалев, „БСП за България“: Времето на измислените герои е отминало

Петият в листата за Великотърновския избирателен район определя себе си като идеалист и е един от най-последователните млади политици

Михаил Михалев е кандидат за народен представител в 4-ти МИР от листата на „БСП за България“. Той е от разпознаваемите лица в кампанията и един от хората, които никога не са се страхували да посочват партийната си принадлежност. Истината е, че Михаил Михалев, който сега е на пето място в листата, често е наричан идеалист. Самият той се определя като такъв и никога не се страхува да влиза в политически сблъсъци, защото е убеден, че опонентите му няма с какво да го уязвят и злепоставят.

Факт е, че Михалев е един от най-последователните млади политици. Член е на БСП от 12 години, никога не е бил в друга политическа партия и твърди, че ще остане социалист до края на живота си. Преди 2 години стана най-младият председател на партийната организация в община Велико Търново, след като беше избран със солидно мнозинство от делегатите на местната конференция на БСП. Хората му гласуват доверие, защото не е прескачал нито едно стъпало през последните 10 години.

Започва с лепене на плакати и раздаване на листовки. Става член на Пленума на социалистите, а след това и зам.-председател на Младежкото обединение.  По-късно е избран за член на Изпълнителното бюро, председател на Младежкото обединение и заместник-председател на Общинския партиен съвет. От 2020 г. оглавява и най-старата партийна организация в страната- тази във Велико Търново.

Днес Михалев е убеден, че времето на измислените герои е отминало. Дава своето развитие като пример, че истинската политическа реализация може да се случи само в партия с дългогодишни традиции, а не в изкуствено форсирани политически проекти. По думите му именно такива формации са се явявали на последните избори и са лъгали надеждите на българите. Затова според него днес е дошло времето, в което избирателите ще се доверят на сигурното, на традициите, които винаги са поставяли БСП по-близо до хората.

„Новите политически партии си мислят, че могат да прескочат няколко етажа и да се озоват на върха, да задържат трайно доверието на хората. Но по този начин те не запомнят пътя нагоре и при най-малкото сътресение се спъват и падат от високо, защото не са изучили препятствията. От това страда българският народ, който се доверява с надежда за по-добро бъдеще. Това време обаче отмина“, убеден е Михаил Михалев.