Кристиан Вигенин в Свищов: БСП има мерки за спиране на обедняването на хората

22.03.2023 г.

„Първото нещо, което трябва да направим след изборите, е да гарантираме, че обедняването ще спре. Ние като социалисти сме всеки ден с хората и това, което виждаме е, че опитите инфлацията да бъде преборена с намаляване на потреблението и доходите на населението е път за никъде. Трябва да гарантираме, че доходите изпреварват ръста на инфлацията.“ Това заяви в Свищов водачът на листата на „БСП за България“ в IV МИР Велико Търново Кристиан Вигенин, където той и колегите му бяха посрещнати от граждани и симпатизанти в Художествената галерия „Николай Павлович“.

Вигенин е категоричен, че социалистите имат план за връщане на покупателната способност на населението чрез сериозни мерки за справяне с инфлацията и разкри част от тях.

„Мерките трябва да бъдат свързани с борба срещу спекулата, сериозен контрол от страна на институциите и таван на цените на основните стоки. Това може да бъде постигнато по различни начини, включително може да се мисли за различен подход към съответните групи стоки, но така или иначе трябва да има ограничение, което да гарантира, че определен период от време цените ще останат на едно равнище“, сподели още Вигенин.

Листата на „БСП за България“ в IV МИР беше представена от областния председател Мариана Бояджиева. По думите й ситуацията в страната е несигурна, а хората искат справедливост. Според нея обаче това може да се случи единствено, ако хората подкрепят социалистите.

„Хората имат ежедневни проблеми с растящата инфлация и стоките от първа необходимост. Това са въпроси, които вълнуват избирателите. БСП е партия със силни традиции в парламентаризма, днес отново сме пред изпитание, затова направихме всичко необходимо, за да направим листа, съчетаваща хора с голям авторитет и младежи, които носят енергия и сила“, каза Мариана Бояджиева.

Солидна подкрепа от местната партийна организация получи д-р Анелия Димитрова, която е четвърта в листата. Тя е председател на общинската структура на БСП в крайдунавския град и успешен заместник-кмет в Свищов.

„Именно подкрепата, която получавам от вас, е това, което ме мотивира и води, за да продължавам напред. БСП има какво да даде и да направи за хората. Единственият начин да намерим изход от тази безпътица и безвремие е да отидем и да гласуваме отговорно. Това, което отличава БСП, е нейната социална отговорност“, сподели д-р Анелия Димитрова.

Срещата в Художествената галерия завърши с песента „Една българска роза“ в изпълнение на младата певица Симона Стефанова, а  за да подкрепи Кристиан Вигенин в Свищов пристигна и съпругата му Милена Ангелова, която е член на настоятелството в Стопанска академия „Д. А. Ценов“.

Кампанията в Свищов продължи с посещение в къщата-музей на Алеко Константинов. По този начин водача на листата и кандидатите за народни представители от „БСП за България“ символично подадоха ръка към българската култура. А Кристиан Вигенин припомни, че е време България отново да има силен министър на културата, какъвто от 2005 до 2009 г. беше обичания от всички Стефан Данаилов.

На срещите в Свищов присъстваха и кандидатите за народни представители Цвета Галунова и Георги Филипов, които са част от отбора на „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината.