Кристиан Вигенин в Стражица: Ще завършим пенсионната реформа, за да има справедливост

22.03.2023 г.

„Ще завършим пенсионната реформа, която започнахме и ще направим пълно преизчисляване на доходите на пенсионерите, така че да се върне изцяло справедливостта в пенсионната система.“ Това заяви в Стражица Кристиан Вигенин. Водачът на листата на „БСП за България“ в 4 МИР Велико Търново беше посрещнат в пенсионерския клуб на града с пролетни цветя и пожелания за успех на 2-ри април.

Пред хората в препълнената зала Вигенин беше категоричен, че продължаването на пенсионната реформа е възможно единствено с по-голяма подкрепа за социалистите на предстоящите избори.

„За да може, без значение дали някой се е пенсионирал днес или преди 10 години, да се получава една и съща пенсия за еднакъв положен труд и стаж. Защото това натрупано изоставане е абсолютно несправедливо и трябва да бъде решено“, обясни още Кристиан Вигенин. По думите му трябва да се помисли и за данъчна реформа, при която да се въведе необлагаем минимум на хората с най-ниски доходи, за да не плащат данък върху целия си доход.

Присъстващите изразиха своята подкрепа и за местния кандидат от листата на „БСП за България“ Йорданка Цанева-Бянова. Младата счетоводителка подари на домакините от пенсионерския клуб свое стихотворение, отпечатано в рамка и изрази увереност, че програмата на социалистите ще стигне до повече хора в кампанията.
„Избори се правят с хора, но избори се печелят с доверие. Нашият екип включва достойни и принципни хора, поставили сме си постижими цели. Обръщаме се към всички с висока ангажираност за проблемите на всички. БСП е насочена към хората“, сподели Йорданка Цанева-Бянова.

Зад професионализма на листата застана и областният лидер на социалистите Мариана Бояджиева. По думите ѝ БСП има амбициозна програма за подобряване живота на хората, намаляване на инфлацията и повишаване на доходите.

„БСП има много здрави корени в Стражица и населените места от общината. Имаме много кметове и отговорна група общински съветници. България има нужда и от силна лява партия. Без БСП не могат да бъдат защитавани не само социалните, а и националните интереси на българския народ. Нека да стигнем до повече хора“, сподели Мариана Бояджиева.

Водачът на листата и кандидатите за народни представители посетиха пазара, където разговаряха с местни производители. Те от своя страна споделиха за проблемите, които изпитват при реализацията на родната продукция и поискаха гаранции от държавата за продажбата на българските стоки.
Кристиан Вигенин и ръководството на БСП в общината разгледаха също Художествената галерия в града, където се съхраняват близо 1000 уникални картини от прочути художници, оставили своя отпечатък на местно, национално и международно ниво.

„БСП за България“ е номер 1 в бюлетината!