Велико Търново, Банско и Гоце Делчев отбелязаха 1 май с доброволчески каузи

02.05.2023 г.

Млади социалисти и ръководството на БСП в старата столица отбелязаха Международния ден на труда с флашмоб. В централния парк „Марно поле“ те вдигнаха плакати по случай 1-ви май с призив за мир, труд и солидарност. 

По този начин те изразиха своята съпричастност към трудещите се хора, много от които работят в тежки условия и с несигурност за бъдещето. 

„Действително живеем в несигурен свят, в който не само има безработни, но има и работещи бедни. Съвременната действителност е такава, че богатите стават по-богати, а бедните стават още по-бедни. На 1-ви май казваме на всички трудещи се хора, че искаме справедливост и тя ще дойде рано или късно. Във флашмоба искахме да покажем, че ако сме обединени можем да променим поне част от несправедливостите на съвременността“, сподели общинският председател на БСП Михаил Михалев. 

Във флашмоба се включиха още областният лидер на младите социалисти Андрей Картунов и общинския председател на Младежкото обединение Жулиета Войнова. Те бяха категорични, че правата на трудещите се хора трябва да се отстояват всеки ден. 

„Не е тайна, че днес в България има огромен сив сектор, а и много хора работят на черно. Всичко това ощетява обикновените хора. Ако не се противопоставим, нещата ще продължат както досега. Ние не искаме такова бъдеще“, изразиха своята позиция Жулиета Войнова и Андрей Картунов. 

Социалистите в Банско облагородиха  паметника на Никола Голев в Градския парк. А в Гоце Делчев Младежко обединение в БСП почистиха паметника при манастир “Св. Богородица".