Младите социалисти от Свищов в помощ на незрящите

Членовете на Младежкото обединение на БСП в Свищов записаха на звуков файл книгата „Бай Ганьо“ и я подариха на читалищната библиотека в с

Членовете на Младежкото обединение на БСП в Свищов записаха на звуков файл книгата „Бай Ганьо“ и я подариха на читалищната библиотека в с. Царевец. Инициативата е част от кампанията на младите социалисти „Солидарно четене“, която се провежда в цялата страна.

          Текстът е прочетен от четирима членове на БСП и записан по инициатива на МО в дунавския град. Сред тях са и общинските съветници Милен Манолов и Любомир Чавдаров. Жестът е насочен към незрящите хора, за да могат да се докоснат до любими литературни произведения, като разкази, книги, стихосбирки и романи.

          Любомир Чавдаров, който е и председател на Младежкото обединение на БСП в Свищов, лично дари компактдиска със записа на библиотеката в с. Царевец. Дискове с аудиокнигата ще получат всички читалища в общината. Уредниците благодариха за дарението и изразиха надеждата си да получат и още аудио-записи за фонда си.

          Преди седмица представителите на МО-Велико Търново също участваха в инициативата „Солидарно четене“. Те дариха книги на читалището в с. Беляковец.