Младежите от БСП почистиха паметници в Килифарево

Младите социалисти от БСП-Велико Търново продължават да почистват паметници по сигнали на граждани

Младите социалисти от БСП-Велико Търново продължават да почистват паметници по сигнали на граждани. Този път инициативата за поддържане на монументите се проведе в  Килифарево, където край паметниците в центъра на града, доброволците събраха няколко торби с отпадъци. Свежи цветя бяха поставени пред бюстовете на Георги и Трифон Саралиеви, паметникът на загиналите за Свободата и Независимостта на България и монумента „Краят на битката”.

„Акцията на младите социалисти за пръв път излиза от рамките на общинския център и обхваща по-малко населено място. Занапред ще се отзоваваме на такива сигнали за поругани и замърсени паметници, защото монументите не само във Велико Търново имат нужда от поддръжка. Това е начинът да опазим историческото ни наследство за идните поколения”, обясни Валерия Дончева, областен председател на Младежкото обединение на БСП.

„Най-хубавото е, че по време на акцията в Килифарево няколко деца видяха, че почистваме паметниците и решиха да ни помогнат. Това е смисълът на всичко, което правим”, обясниха заместник-председателите на младежката структура Михаил Стойчев и Михаил Михалев.

Инициативата за почистване на паметници и поддържането на свежи цветя стратира през септември миналата година. От МО призовават всички граждани да сигнализират за поругани момументи в централата на БСП във Велико Търново.