Инж. Емануил Манолов, кандидат за втори управленски мандат в община Павликени

           Успешният, настоящ кмет на Павликени – инж

 

Успешният, настоящ кмет на Павликени – инж. Емануил Манолов, днес бе издигнат като кандидат-кмет на БСП за втори мандат на провелата се общинска конференция за номиниране на кмет и общински съветници.

Инж. Емануил Манолов е роден на 20.12.1969 г. в гр. Павликени. От 1990 до 1995 г. учи във Висш институт по архитектура и строителство – София, специалност - „Промишлено и гражданско строителство“. От 2004 г. – член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. От 2011 г. досега е кмет на община Павликени.

По време на неговия първи управленски мандат в община Павликени са привлечени европейски средства в размер на 65 млн. лв. Основните инфраструктурни обекти, които са изградени в периода 2011 – 2015 г., са: градска пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор в град Павликени на стойност 32 млн. лв., рехабилитация на общински пътища с обща дължина 32 км, изграждане на спортни обекти – закрит плувен басейн, рекострукция на градски стадион, тенис-кортове, фитнес-площадки на открито в 4 населени места; четири социални заведения за деца, ремонт на Летния театър в града и др.

За изминалите четири години Павликени стъпи на европейската и международната карта. Представители на общината бяха посрещнати в редица европейски градове. Павликени защити сертификати за качество и сигурност на информацията. Инж. Емануил Манолов редовно провеждаше приемния си ден, където стотици павликенчани потърсиха помощ.

Редица културни прояви бяха започнати през изминалия управленски мандат: Празник на яйцето; национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нека да е лято!“, международна арт-резиденция и др.

С настояването на кмета беше възстановен мъжкият футболен отбор на ОФК „Павликени“, както и общинският вестник „Павликенски глас“.

Инж. Емануил Манолов свири на бас-китара и гайда. Женен, с един син.