Перспективен, млад юрист в кметската надпревара за Лясковец

 Петър Зангов е кандидатът за кмет на община Лясковец, който ще бъде издигнат от Коалиция „БСП, ЗС „Александър Стамболийски“, АБВ“ на предстоящите през есента местни избори

 
Петър Зангов е кандидатът за кмет на община Лясковец, който ще бъде издигнат от Коалиция „БСП, ЗС „Александър Стамболийски“, АБВ“ на предстоящите през есента местни избори. 
 
Той е роден през 1977 г. в гр. Лясковец. През 2002 г. завършва „Право" в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2004 г. е пълноправен адвокат от ВТАК, като специализира гражданско и семейно право. 
 
В периода 2011-2014 г. е първи мандат общински съветник и член на комисиите „Бюджет и финанси“ и „Строителство и инфраструктура“ в местния парламент.  
 
Участва в граждански организации, член е на УС на Сдружение „Развитие за Лясковец“ и Сдружение „Спортен клуб на глухите“- Горна Оряховица. 
 
Владее руски и английски език. Семеен е, с 3 деца.  
 
В община Лясковец Коалиция „БСП, ЗС „Александър Стамболийски“, АБВ“ ще се яви на Местни избори 2015 с обща листа за общински съветници и съвместни кандидати за кметове на населени места.