Валентин Ламбев: БСП е жива партия с автентична човешка енергия

Социализмът е жив, не толкова защото направеното през неговото време е безспорно, а поради смисъла и същността на своя обществен идеал

„БСП е жива партия и политическа сила с автентична човешка енергия! Десетки смели и вдъхновени социалисти се събрахме в с. Константин, за да покажем, че историята ни сплотява, че сме партия с традиции и че знаем ценностите на лявата идеология. БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза“, каза във възпоменателното си слово областният председател на БСП-Велико Търново Валентин Ламбев. Той участва в поклонението пред паметника на партизаните, загинали край еленското село Константин на 7 септември 1944 г.

По традиция на това място всяка година се събират социалисти, граждани и съмишленици на лявата идея от Константин, Елена и Велико Търново, за да почетат паметта на загиналите народни синове и дъщери.

 „Социализмът е жив, не толкова защото направеното през неговото време е безспорно, а поради смисъла и същността на своя обществен идеал. Той не е просто една от възможностите за устройство на обществото в бъдеще“, каза още Валентин Ламбев в словото си.

С думи на признателност към паметта на седемте герои се обърнаха и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мариана Бояджиева и кандидатът за кмет на община Елена Сашо Топалов. „Героите от с.Константин са били хора с горещи сърца, посветени на идеята, посветени на България и са знаели, че рискът, който поемат, е огромен. Те няма да бъдат забравени!“, каза депутатът.

С минута мълчание присъстващите почетоха загиналите партизани от еленската чета.