Отборът-победител на БСП регистрира партията в ОИК-Велико Търново

Влизаме в предизборната кампания единни, уверени и солидарни, заяви областният председател Валентин Ламбев

БСП се регистрира първа за предстоящите Местни избори във Велико Търново. Отборът-победител на левицата внесе днес документите за регистрация на партията в изборите за кмет на Община, общински съветници и кметове на населени места.

„Влизаме в предизборната кампания единни, уверени и солидарни. Влизаме с оптимизъм и задружност, защото този път великотърновци трябва да чуят от нас градивните управленски политики“, каза след регистрацията областният председател на БСП Валентин Ламбев, който е и кандидат за кмет на Велико Търново. Заедно с него бяха кандидати за общински съвеници и младежи от партията.

„Тази кампания няма да е лека, защото се изправяме срещу лъскавата фасада на едно управление на община Велико Търново, което се отвърна от хората. Зад привлекателната външност обаче се крият провалени европейски пари, разединение между центъра на града и кварталите, между град Велико Търново и населените места. И Велико Търново, който няма визия за развитието си нито като туристически център, нито като културно средище, нито в посока благоустрояване, нито в посока шанс за реализация на своите жители. Тази илюзия трябва да бъде оборена“, подчерта Ламбев.

Той заяви, че БСП ще направи кампания, която да покаже на великотърновци, че във властта може да има човещина.

„За мен като кандидат за кмет най-важни са хората. И това поставя всички останали приоритети в помощ на хората. Управлението трябва да се обърне към всеки жител на общината, да попита какъв е проблемът му, какво го принуждава да живее трудно. Да го попита как инфраструктурните проекти могат да подобрят живота му, а не да създават пречки. Как европейските проекти могат да помагат за повишаване стандарта на живот и съживяване на местната икономика. Как ниската безработица може да се обърне в повишаване на доходите. Как културата може да ни сплотява и вдъхновява. Как кметът на Велико Търново може да бъде отгворен пред своите съграждани и да управлява не с надменност, а със сериозност и отговорност“, каза Валентин Ламбев.

През следващата седмица БСП ще регистрира и кандидатите си за кметове и общински съветници.