БСП-Велико Търново: „Започваме с песен и завършваме с победа“

В тази кампания ние трябва да защитим политиките, насочени към подобряване на бедността и безработицата, за повишаване на доходите

От емблематичния за социалистите парк „Никола Габровски“ във Велико Търново започна предизборната кампания на БСП в Старата столица. Стотици великотърновци присъстваха на откриването, където бяха представени кандидатите за общински съветници, кандидатите за кметове на населени места и кандидатът за кмет на община Велико Търново Валентин Ламбев. На мястото, където е проведена първата социалистическа сбирка, БСП обяви, че тръгва към победа на местните избори.

БСП издига кандидати за кметове в 11 населени места. Бяха представени и всички кандидати за общински съветници.

„Зад мен са много млади хора, които са готови да работят за Велико Търново. Всеки един от нас има какво да даде за промяната на нашия град. Нашата листа е сплотена и мотивирана за изборна победа”, заяви Валерия Дончева, областен председател на Младежкото обединение на БСП. Стоян Витанов допълни, че БСП издига най-младия кандидат за кмет на общината – 37-годишният Валентин Ламбев, най-младият кмет на населено място – 25-годишна Зорница Илиева в Ресен, а така също излъчи и най-младия член на Изпълнителното бюро на партията – Стефан Стефанов. „Тук сред нас е и чаровната Весела Лечева – ето това е нашата партия”, каза Витанов и реши да поздрави социалистите, като изпя „Ние сме на всеки километър”. „Тръгваме с песен, започваме с хора и завършваме с победа - зависи от всички нас”, добави кандидатът.

„В тази кампания ние трябва да защитим политиките, насочени към подобряване на бедността и безработицата, за повишаване на доходите на хората, за качествено образование и здравеопазване, за защита на техните интереси и права“, заяви Весела Лечева. Според нея това може да стане само с хора, готови да преодолеят натиска на икономическите групи, те няма никога да изневерят на доверието, което ще получат. Лечева е на мнение, че тази кампания ще бъде тежка и трудна, защото опонентите на БСП са подготвени с шумни пиар кампании. „Те са подготвени да гласуват под строй и да купуват гласове. Ние ще им отвърнем с позитивна кампания, насочена към всеки един човек. Нашето мото ще бъде социална чувствителност, нашите  ангажименти ще бъдат насочени към най-уязвимите групи – възрастните, хората в неравностойно положение, бедните, социално слабите деца и младежи. Това ще стане с нашите кандидати, които застават пред вас с ясни ангажименти, професионалните си опит и воля за победа”, заяви Весела Лечева.

Знакова подкрепа за кандидата за кмет на БСП показаха председателите на общинския партиен съвет, оглавявали го досега – Христо Станев, Стоян Витанов, Бойко Великов и Мариана Бояджиева. „Всички, които сме били начело на организацията, днес заставаме твърдо, единно и консолидирано зад нашия кандидат”, подчерта Витанов. Христо

„Пред вас има един отбор, в който има приемственост и много млади хора, което доказва още веднъж, че партията може да се променя и може да издържа на предизвикателствата, пред които е изправена”, подчерта Бойко Великов. „През последните месеци се сблъскахме с властови, криминален и властови натиск, с корпоративен и купен вот и всичко това днес е политическа реалност, олицетворявана от една политическа формация, наречена ГЕРБ. Единствено и само БСП може да спре ГЕРБ”, категоричен бе Великов.

„Нашата партия, въпреки трудностите и грешките, е оцеляла, защото винаги е била на страната на българския народ. Кампанията ни трябва да покаже, че има нужда от лява политика, насочена към хората, които очакват повече работни места повече инвестиции, повече внимание към кварталите, а не само към централната част на Велико Търново, към населените места, политика за достъп на хората до здравеопазване, равен достъп на децата до образование“, допълни народният представител Мариана Бояджиева. Според нея това може да се случи точно с кандидатите на БСП - млади и високообразовани хора, които имат своя професионален път.  

Под аплодисментите на присъстващите, последен на сцената излезе кандидатът за кмет Валентин Ламбев. „На това място, където е тръгнала нашата партия, ние сме заедно. Виждайки вашите лица, аз вярвам, че нашата партия е жива. Обичам Велико Търново и искам той да бъде уютен, спокоен и щастлив дом за всички хора. Нека си пожелаем позитивна кампания, в която ще има истинска дискусия и политика. И така – до победата!”, заяви Валентин Ламбев, след което по традиция официалната част бе закрита със знаковата песен „Моя страна, моя България”