Нова стратегия за финансиране на читалищата предложи Валентин Ламбев

Още един начин читалищата в селата да получават допълнително средства над субсидията си

Още един начин читалищата в селата да получават допълнително средства над субсидията си предложи Валентин Ламбев. Кандидатът за кмет на Велико Търново от БСП разказа пред самодейци в с.Ветринци възможността общински земи да бъдат прехвърлени за стопанисване към читалищата. Според него така в културната институция ще постъпват приходи от наемите на тези земи и ще бъдат осигурени допълнителни средства за дейността на читалището. „Гордеем се, че запазвате традициите си и намирате начин да се събирате и да поддържате културата и жива“, обърна се към присъстващите Ламбев.

По-късно той представи и още от идеите си за културната политика към читалищата. „Подпомагане на читалищните трупи като им си осигурят повече възможности за участието им в мероприятията от културния календар на община Велико Търново“, предвижда платформата на БСП.

Валентин Ламбев и кандидатите за общински съветници Стоян Витанов, Петко Тюфекчиев и Михаил Михалев бяха специални гости на десетото издание на фестивала „Ветринци пее“, организиран от НЧ „Съгласие - 1924”.